پنجاه و یکمین مراسم سالگرد رحلت آیت الله العظمی بروجردی در شهر خرم آباد

 

 

 

مراسم سالگرد رحلت مرجع عام شیعیان جهان حضرت آیت‌الله‌العظمی بروجردی با حضور حضرت آیت‌الله علوی بروجــردی ؛دوشنبه 12 مهر 1389 شمسی در خرم‌آ‌باد برگزار شد.

در این مراسم كه با حضور اقشار مختلف مردم، روحانیون، ائمه جمعه و جماعات، مدیران دستگاه ‌های اداری و اجرایی استان در مسجد حوزه علمیه آیت‌الله كمالوند خرم‌آ‌باد برگزار شد، حجت‌الاسلام و المسلمین «سیداحمد میرعمادی»، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آ‌باد در سخنانی با تسلیت سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) و گرامی‌داشت یاد و خاطره آیت‌الله العظمی بروجردی، گفت: امام صادق(ع) حكمت نورانی اسلام را زنده و اهل بیت را به دنیا معرفی و علوم اهل بیت(ع) را منتشر و حوزه علمیه و دانشگاه را به‌وجود آورد و در آن هزاران راوی، مبلغ دین، فقیه، متكلم، مفسر را پرورش داد.

وی از امام صادق(ع) به‌عنوان احیا كننده مكتب اسلام و منتشر كننده علوم اهل بیت یاد كرد و افزود: آنچه از علوم اسلامی به یادگار مانده به بركت وجود امام صادق(ع) بوده است.

حجت‌الاسلام میرعمادی با نگاهی گذرا به وضعیت حوزه‌های علمیه بعد از غیبت كبرای امام عصر(عج)، از آیت‌الله العظمی بروجردی به‌عنوان احیاكننده و استحكام ‌بخش حوزه‌های علمیه و پرورش دهنده طلاب و علما و فضلای دینی یاد كرد و ادامه داد: آیت‌الله العظمی بروجردی توانست حوزه‌های علمیه را در سراسر دنیا به جایگاه واقعی و اصلی‌شان برساند.

امام جمعه خرم‌آ‌باد در بخشی از سخنانش از آیت‌الله العظمی بروجردی به‌عنوان مبتكری توانمند در عرصه فقه، اصول و حدیث یاد و تصریح كرد: آیت‌الله العظمی بروجردی با علم درخشان، تقوا و اخلاص توانست عام و خاص را جذب خود كند و منشأ خدمات علمی، عملی، اجتماعی و سیاسی در عصر خودش باشد.

در ادامه این مراسم كه حضرت آیت‌الله العظمی «علوی بروجردی»، نوه مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی نیز حضور داشت، حجت‌الاسلام «محمدی»، نماینده ولی‌فقیه در استان همدان پیرامون شخصیت آیت‌الله‌العظمی بروجردی و خدمات وی مطالبی را بیان كرد.

در بخشی از این مراسم كه به‌همت نماینده ولی‌فقیه در استان و ادارات و دستگاه‌های اجرایی لرستان برگزار شد، مداحان به مدیحه‌سرایی و نوحه‌خوانی در باب شهادت امام جعفرصادق(ع) و سالگرد ارتحال آیت‌الله العظمی بروجردی پرداختند.

یادآوری می‌شود، مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی مرجع روشن ‌بین شیعه در دوران حیات پربركت خود اقدامات شایانی از جمله تألیف كتاب‌های فقهی، رجالی، اصولی و كلامی به زبان فارسی و عربی ارایه داده و شاگردان زیادی را نیز تربیت كرد.

كتاب‌هایی مانند ترتیب اسانید من لایحضره الفقیه، ترتیب رجال اسانید من لایحضره الفقیه، ترتیب اسانید امالی الصدوق، ترتیب اسانید الخصال، ترتیب اسانید تهذیب الاحكام از جمله آثار آیت‌الله بروجردی به زبان عربی.

آثار ایشان به زبان عربی بیش از 40 جلد هستند و در زبان فارسی نیز ده‌ها كتاب از جمله توضیح المناسك، توضیح المسائل و مناسك حج از ایشان به یادگار مانده است.

آیت‌الله العظمی بروجردی در عرصه بین‌الملل نیز علاوه بر اعزام مبلغ به كشورهای خارجی به تأسیس مسجد، مدرسه و حسینیه در برخی از این كشورها اقدام كرده است و هم‌اكنون مسجد امام علی(ع) هامبورگ از مهم‌ترین یادگار این مرجع عظیم‌الشأن در آلمان است.

لازم به ذكر است، پيكر پاك مرحوم آيت‌الله بروجردی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به خاك سپرده شده است.

 

منبع : خبرگزاری قرآنی ایکنا

 

 

 

پاسخی بگذارید