پنجاه و یکمین سالگرد آیت الله العظمی بروجردی با حضور مراجع عظام تقلید، علما ، رئیس دفتر مقام معظم رهبری ، طلاب و روحانیون گرانقدر و عموم مردم در مسجد اعظم قم برگزار گردید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله العظمی بروجردی ، حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با بيان اينكه آيتالله بروجردي خدمات بسياري را به حوزههاي علميه ارائه كرده است، گفت: خدمات و اثرات ايشان بر كسي پوشيده نيست و هنوز نيز ما آيتالله بروجردي را نشناختهايم.
حجتالاسلام سيدعبدالله فاطمينيا گفت: آيتالله بروجردي خورشيدي بود كه در حوزه علميه طلوع كرد و آثار و بركات بسياري را به همراه داشت.
ایشان تصريح كرد: آيتالله بروجردي خدمات بسيار شايان و گستردهاي را به مكتب تشيع و حوزههاي علميه كرده است كه قابل توصيف و وصف نيست.
وی بيان داشت: آيتالله بروجردي بزرگتر از آن است كه تاكنون گفته شده و هنوز بسياري از ويژگيهاي اين عالم فرزانه را نشناختهايم.
فاطمينيا با اشاره به نوع تحصيل علم يادآور شد: تحصيل علوم به دو نوع است يكي طولي و ديگري عرضي كه طلاب به آن توجه داشته و مباحث را پيگيري ميكنند.
وي افزود: فراگيري علوم به صورت طولي به گونهاي است كه امروزه اتفاق ميافتاد و روزمره بوده و طلاب ادبيات عرب، منطق، اصول و فلسفه را فرا ميگيرند كه بسيار نيز كار خوبي است.
استاد حوزه علميه قم بيان داشت: اما تحصيل عرضي نيز به صورتي است كه بايد فرد استعداد بسياري داشته باشد و خود به دنبال مابقي موضوعات برود كه آيتالله بروجردي چنين روحيهاي داشت.
علاوه بر فقه شيعه بر فقه اهل تسنن نيز تسلط داشت
حجتالاسلام فاطمينيا تاكيد كرد: اين عالم فرزانه استعداد بسياري داشته و در علوم مختلف نيز مهارت داشتند.
وي گفت: آيتالله بروجردي در باب فقه مقام بسيار رفيعي داشتند و در فقه شيعه از نخبگان دوران خودش بود.
استاد حوزه علميه قم اضافه كرد: آيتالله بروجردي نه تنها در فقه شيعه بلكه بر فقه اهل تسنن نيز تسلط داشت و اين تسلط كمتر از فقه شيعه نبود.
فاطمينيا يادآور شد: فقه شيعه جمع و جور است و اختلاف مبنا در آن وجود ندارد و نوعا هماهنگي دارد، اما فقه اهل تسنن چهار فرقه است و مكتب دارند كه تسلط بر تمام آنها نوعي كرامت است كه شامل حال آيتالله بروجردي شده بود.
وي گفت: ايشان علوم بسياري را ميدانستند و در علم رجال نيز بسيار تخصص داشت و ميتوان اذعان داشت كه در چند رشته دريا بود.
آيتالله بروجردي مجمعالبحار بود
استاد حوزه علميه قم با بيان اينكه مقام فقهي و علمي آيتالله بروجردي بر كسي پوشيده نيست، ادامه داد: ايشان مجمعالبحار بود و نوعي تسلط بر علوم مختلف داشته و توانستند خدمات علمي و معنوي را ارائه دهند.
وي تاكيد كرد: همه ارزش اين علمها به اين است كه به عمل برسانيم و آن عمل نور ميسازد كه آيتالله بروجردي به اين مرحله
رسيد.
فاطمينيا با بيان اينكه آيتالله بروجردي داراي كرامات بسياري بود، گفت: ايشان در زمان رضاخان در نجف اشرف بودند كه مرجع اعلا نيز در آن زمان ميرزا ابوالحسن اصفهاني بود كه قرار شد نامهاي نوشته و از طريق آيتالله بروجردي به علماي قم برسانند.
وي افزود: آيتالله بروجردي قبل از عزيمت به حرم امام موسي كاظم (ع) در سامرا رفته و زيارت كردند كه در همان هنگام كه در حرم مطهر هيچ فردي نبوده صدايي از درون ضريح بيرون ميآيد كه «نامه را پاره كن و درون آب بريز.
استاد حوزه علميه قم اضافه كرد: آيتالله بروجردي كه در آن مكان تنها بوده باز هم استخارهاي ميكند و جواب استخاره خوب ميآيد و نامه را پاره كرده و درون شط ميريزد و زماني كه به ايران ميآيد در هنگام ورودي شهر ماموران رضاخان ايستاده بودند و ايشان را بازرسي ميكنند و دنبال نامه ميگردند اما نامهاي پيدا نميكنند و اين ماجرا نشان از كرامات ويژه ايشان دارد.